Регионална библиотека "Христо Ботев" -Враца, Регионално краеведско дружество и Клуб на дейците на културата представят книгата "Магията на говора в с. Зверино, Врачанско" от Ивана Захариева, предаде кореспондент на радио "Фокус“. Срещата ще се проведе на 20 септември от 17.30 ч. в Обща читалня на библиотеката.

"Ивана Захариева е родена на 31 август 1944 г. в с. Зверино. Израства в многолюдно семейство, сред много глъч, работа и смях. Завършва средното си образование във Велико Търново, а висше във ВИИ "Карл Маркс“ София. Своят трудов път започва в читалище "Факел“ в Зверино. Именно там разгръща своя потенциал и умения за работа с хората, за създаване на любов към книгите у младите, за етнографията и изучаването на родния край. Професионалният й път се случва в коренно различни сфери. Дълги години е директор на РСВ клон Мездра и се пенсионира като управител на "Хлебозавод“ Враца“, уточниха от Регионална библиотека "Христо Ботев“ във Враца.

Ивана Захариева издава книгите: "Село Зверино - бит и традиции в края на XIX и началото на ХХ век“, "Нашият род“, "Народни умотворения село Зверино“, "80 години Читалище "Факел“-Зверино“, "Църквите и паметниците на Зверино“, "С музика в сърцето“, "130 години благотворително дружество Червен кръст във Враца и Врачанско“.

"Магията на говора на с. Зверино, Врачанско" е поредната й книга за родното село, което завинаги остава в сърцето й.

Росица ВАЛЕНТИНОВА