Почитателите на седмото изкуство в Каварна ще имат възможност на 4 февруари да гледат филма "Майка" и да се срещнат с част от творческия екип. За среща със зрителите на морския град ще пътуват режисьорът на филма Зорница София и продуцентът Петър Минчев, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Мястото е кино "Петър Слабаков", началото на прожекцията е в 14:00 ч. След нея зрителите ще имат възможност да споделят впечатления и емоции, а авторите ще се радват да отговорят на въпроси.

Елена, влюбен в работата си театрален режисьор, е на 32 години, когато разбира, че не може да има деца. Изправена пред избор – да се опитва да зачене инвитро или да адаптира театралната програма, с която преобразява живота на сираци в далечна Африка, Елена ще преоткрие думата "майка“. Вдъхновен от истинска история филмът на свой ред вдъхновява зрителите с идеята, че всеки от нас може да промени света за по-добро.

Участват Дария Симеонова, Леон Лучев, Дария Димитрова, Перис Уамбуи, Стив Матиас, Ламар Мунене. Оператор е Крум Луис-Алирио Родригес, автор на музиката е Дарко Маркович. Реализира се с подкрепата на Националния филмов център, MDM Германия и HAVC, Хърватия.

Жулиета НИКОЛОВА