По покана от ръководството на Полицейския инспекторат на окръг Долж, и тази година, представителна делегация на видинската областна дирекция на МВР се включи в традиционните тържества, организирани в гр. Крайова за Деня на румънската полиция - отбелязван на 25 март.

Заместник–директорът на ОДМВР-Видин комисар Мирослав Милков и началникът на РУ-Видин главен инспектор Красимир Тренчев положиха венец пред Мемориала на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи от окръг Долж, уточняват от ОДМВР-Видин. По време на тържественото събрание в седалището на Инспектората комисар Милков поздрави румънските полицаи по случай професионалния празник и връчи благодарствена грамота за успешното дългогодишно полицейско сътрудничество на главен комисар Лауренциу Думитреску – началник на териториалната структура на румънското вътрешно министерство в окръг Долж. 

Географската близост на област Видин и окръг Долж позволи да осъществяваме регулярни  контакти в продължение на почти две десетилетия и заедно да бъдем адекватни към реалностите и професионалните предизвикателства пред нас, подчерта комисар Милков по време на срещата с румънските колеги. Двете страни оцениха като продуктивни провежданите работни формати, дейностите в партньорство по европейски проекти, общите инициативи на полицаите от двата бряга на река Дунав, и потвърдиха желанието си активната съвместна дейност да продължи и занапред, допълват от ОДМВР-Видин.