На специална церемония в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей - Пловдив досегашният директор Стефан Шивачев предаде поста на новия директор Стоян Иванов в първия му работен ден, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Кметът Здравко Димитров връчи на доц. д-р Стефан Шивачев "Плакет на община Пловдив" по повод неговата дългогодишна работа като историк, директор на РИМ - Пловдив в продължение на 27 години, автор на публикации за историята на Пловдивския край, ръководител на международни и национални проекти и изключително активна обществена дейност. 

"Удовлетворен съм, защото през всичките тези години, в които бях директор, успях да реализирам това, което написах в концепцията си от далечната 1993 година. Успях да реализирам мечтата си музеят да съществува за Негово величество Посетителя. Особено съм щастлив, че сме в тази зала, която през последните 30-тина години успяхме да превърнем в един от най-значимите културни центрове в Пловдив" - каза Стефан Шивачев. Бл
агодари на колегите си и подчерта, че един директор не може сам да направи нищо и че всичко, което е направено, е дело на хората, които са дали душа и сърце за развитието на музея. 

Кметът Здравко Димитров прочете поздравителен адрес от свое име и връчи на Шивачев поздравление от областния управител Ангел Стоев

Новият директор на музея Стоян Иванов обеща да продължи започнатото от историка и директора Стефан Шивачев.

Церемонията гледайте в прикаченото видео!