Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, заедно със зам.-председателят Бойко Димитров и председателят на групата на ПП-ДБ-СС Борис Бонев внасят доклад, с който предлагат общинският съветник Благовест Георгиев да бъде освободен от всички заемани позиции към момента, а именно:

- Член на Комисията по транспорт и пътна безопасност;

- Член на Комисията за децата, младежта и спорта;

- Член на Комисията по архитектура.

- Член на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд;

- Член на Областния съвет за развитие на Област София.

По закон всеки общински съветник трябва да участва в поне една постоянна комисия на местния парламент, затова се предлага Благовест Георгиев да бъде включен в състава на Комисията по връзка с гражданското общество. "Цялата група на "Продължаваме промяната – Демократична България и Спаси София“ веднага след инцидента настояхме той да подаде своята оставка и това продължава да е нашето искане.

Заради това Благовест Георгиев вече няма да е част от нашата група. Очаквам да поеме своята отговорност за действията си и да напусне мястото си в съвета, за което софиянци му гласуваха доверие през есента на 2023-а година. Ние сме избрани да оправдаваме очакванията на гражданите, а не да ги рушим.“, коментира шефът на градския парламент. Предложението ще бъде гласувано на предстоящото заседание на съвета на 25-и април.