Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и кметът на район "Изгрев“ Делян Георгиев присъстваха на първа копка за разширението на ДГ 30 "Радецки“ в столичния квартал Дианабад. В новата сграда се предвижда разкриването на 4 градински групи.

Към момента в района се строят още 4 сгради за детски градини и ясли, които ще бъдат готови до есента. " За съжаление строителството на още една градина е част от проекта за изграждането на зелен ринг, а обжалването на процедурите по него, спират строителството на детското заведение. Това е наш много важен проект и се надявам нескончаемите обжалвания в крайна сметка да приключат, за да можем да осигурим места за децата в тази много голяма детска градина“, коментира Георгиев.

По 3 годишната програма на кмета на София Йорданка Фандъкова за строителство за детски градини и ясли, която бе одобрена от общинския съвет, в момента се строят 22 сгради, като 4 други вече са завършени и предстои въвеждането им в експлоатация. Общо 103 нови градински и яслени групи ще бъдат разкрити в резултат на изпълнението на програмата“, посочи още председателят на СОС Георги Георгиев.