С вълнение се върнах в Университета за национално и световно стопанство, откъдето започна интереса ми към публичната администрация. Това написа председателят на СОС Цветомир Петров в личния си профил във Facebook, видя "Фокус".

Ето какво още добави той:

Благодаря на д-р Владимир Вълков и на целия състав на Катедра Публична администрация, УНСС за поканата да представя пред студенти що е то управлението на Столичната община, как се формират общинските политики и как взимаме ние решенията в общинския съвет. Видях изключително будни млади хора, които се интересуват от това какви са точно правомощията на кмета на София, как градският парламент може да осъществява контрол върху изпълнителната местна власт или как може да се спре презастрояването на нашия град. 

Поговорихме за парите на София и за безпрецедентния "Граждански бюджет", който кметът Васил Терзиев заложи тази година. Времето не стигна за всички теми, по които искахме да обменим идеи, затова поканих студентите да посетят Столичен общински съвет и да продължим разговора си за по-доброто административно управление на столицата.

България има нужда от млади и активни хора, които след завършване на своето висше образование да приложат натрупаните знания в развитието на обществените институции у нас.