След години на престъпно бездействие от страна на тогавашните управляващи, сме напът да загубим окончателно Симеоновския лифт. Искам да напомня, че той е продаден от Столичната община на "Витоша ски“ през далечната 2007 г. и от тогава до миналата година – нищо. Това написа в своя профил във Facebook председателят на Столичния общински съвет - Цветомир Петров.

Sofia24.bg публикува и останалата част от думите му:

Всички срокове за следприватизационен контрол вече са изтекли. Какъв е бил договорът и как е спазван може да бъде проверявано и разследвано, но сега ситуацията е такава – лифтът не функционира.

Вече работим по изготвяне на Визия за Витоша. Бях на една от първите срещи на всички заинтересовани страни и мисля, че колегите работят усилено.

В общинския съвет гласувахме решение - пътищата на Витоша да станат изцяло общински, тъй като в момента собствеността е разпокъсана. Това ще даде възможност общината да прави основни ремонти, а не само да кърпи дупки и да чисти пътищата през зимата.

Не мога да си представя, че за отиването в историята на Симеоновския лифт няма виновни. Конкретни имена - кой го е продал? Кой е следил за изпълнението на следприватизационния договор, кой е позволил да не се прекрати сделката?

Ще се постарая скоро да научите тези имена, с които ще сезирам и компетентните органи.