Председателят на СОС Георги Георгиев също присъства на откриването на паметника на Георги Аспарухов-Гунди в столичния парк "Гео Милев". По този повод той публикува снимки в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg. Ето какво написа Георги Георгиев:

За мен и приятелите ми от детството Георги Аспарухов-Гунди беше легенда. Не само велик футболист, а спортсмен и идеал за подражание. Гунди е име, което обединява нацията, затова и най-бързо приетото решение на Столичния общинския съвет тази година бе това от 27 април (три дни след постъпване на доклада) за поставяне на паметник на Гунди в парк "Гео Милев".

Под момумента, дело на талантливия млад скулптор Любомир Григоров, с когото се запознах днес, е изписана крилатата фраза на Гунди:

"Има една страна - България

в нея има един отбор - Левски

в него съм се родил и в него ще умра"

Днес заедно с хиляди левскари официално открихме паметника на легендата на "сините" Георги Аспарухов-Гунди в столичния парк "Гео Милев".

Идеята и всички заслуги са на фенклуб Левски - Редута, на Инициативния комитет към НКП "Левски" и на "Левски Фемили" с председател Милен Панайотов, както и на Адриан Петков.

Днешният празник се състоя най-вече благодарение на стотиците дарители в това спонтанно народно дело. Синята лавина не може да бъде спряна, вижте снимките, беше невероятна емоция!".