Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, заедно с кмета на Люлин Георги Тодоров проведе среща с граждани от най-населения район в София.

"За мен беше голямо удоволствие да се върна там, където е минало детството ми и да си поговорим за всичко, което вълнува хората от Люлин.“, сподели Петров. Една от основните теми, по които шефът на градския парламент разговаря с гражданите е сметопочистването и визията на междублоковите пространства в кварталите.

"Радвам се, че гражданите, споделиха за промените, които виждат по отношение на управлението както на квартала си, така и на столицата, но и ни дадоха обратна връзка за това по кои още конкретни проблеми трябва да работим. Жителите на района споделиха, че за първи път от години виждат по-чисти кофи за боклук, както и междублокови пространства. Това, обаче не е достатъчно, защото продължава да има места, където работата на фирмите по почистване не е задоволителна.

Затова призовах хората от Люлин да снимат и подават сигнали до районната администрация и Контактния център на Столичната община. Освен това, по настояване на кмета на София Васил Терзиев, в момента се изготвя дигитална карта в ГИС София, която ще дава допълнителна информация за това - всяка една улица и пространство на територията на града от кого се почиства.

Така отговорността ще е ясна и ще можем да извършваме повече контрол върху фирмите.“, коментира още Цветомир Петров, който ще продължи срещите си с граждани и от други райони на столицата през следващите седмици.