Председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев откри 25-тото издание на турнира по борба за момчета "Лютфи Ахмедов", който се провежда днес в спортна зала "Лудогорец" в Разград. Турнирът се организира от СКБ"Лютфи Ахмедов"-Разград, като и Община Разград оказва подкрепа в организацията.

И тази година турнирът е с международно участие. В него освен състезатели от цялата страна участват и техни връстници от: Измаил, Украйна; Тараклия, Молдова и от Бурса, Турция. Общо участниците са над 100, а освен момчетата на тепиха, но в демонстрационни схватки без победител, излязоха и три деветгодишни момичета – правнучката на Лютфи Ахмедов Еля Шен, която се състезава за Бурса и две момичета от разградския клуб "Лютфи Ахмедов" Магдалена Стойчева и Февзие Ниязи. 

Главен съдия на турнира е Дениз Хамид, сред официалните гости освен Председателя на местния парламент, са и синът на Лютфи Ахмедов – Шукри Ахмедов, олимпийският шампион Хасан Исаев и други спортни деятели от Лудогорието и съседни региони. 

В приветствието си към участниците Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев припомни, че целта на подобни състезания е да се утвърждава у младото поколение дух на борбеност, на поставяне на цели за постигане и на спортсменство. "Спортът да е това поле, на което да се състезават народите, не войната, а спортът" - обяви още една от целите на подобни състезания г-н Ненчев. Той пожела добро представяне на малките спортисти, а на спортните деятели – да продължават да работят неуморно за развитието на големите традиции на борбата в страната. 

Г-н Ненчев имаше честта и да връчи плакет от името на ръководството на СКБ"Лютфи Ахмедов" на олимпийския шампион Хасан Исаев по повод предстоящия му след месец 70-годишен юбилей. 

На официалното откриване грамоти и парични средства за постигнати успехи през тази спортна година получиха две състезателки от СКБ"Лютфи Ахмедов" - Фатме Шабан и Мелиса Ярадан. Връчи им ги изпълнителният директор на клуба Ремзи Реджеб Осман, на когото всички в залата пожелаха успех и седма шампионска титла на Световното първенство по борба за ветерани, което ще се проведе следващата седмица в Пловдив. 

Схватките в зала "Лудогорец" продължават, очаква се награждаването да е в следобедните часове.