Днес в заседателната зала на Общински съвет – Силистра се проведе среща – отчет на председателя д-р Мария Димитрова с журналисти. На срещата присъстваха и зам.-председателите Иванка Ташева, Ивелин Неделчев и Димитър Трендафилов, съобщиха от пресцентъра на Общински съвет - Силистра. Д-р Димитрова благодари на журналистите за съвместната работа и подчерта установяването на срещата като традиция за добрата колаборация между институцията и медиите. Тя поднесе извинения към тях за наложилите се промени в провеждането на месечните заседания без присъствие на журналисти или онлайн, поради извънредната обстановка и обоснова това със заповедите на Министерство на здравеопазването и РЗИ – Силистра.

В състава на местния парламент през този мандат влизат 8 политически групи, като те са приели 258 решения, 13 са отхвърлени, 1 е върнато и 2 се обжалват.

Д-р Димитрова отчете 2021 година като трудна от гледна точка на епидемичната обстановка и припомни отличаването на персонала на МБАЛ Силистра с отличието "За граждански принос“ като благодарност за работата на всички, които се грижат за здравето на жителите на общината. Тя отбеляза, че през 2021 година към фонд "Здраве“ са постъпили 22 молби и всички те са одобрени.

Молбите включват подкрепа на болничен персонал, което допринася за работата на здравното заведение. По програмата за ин-витро процедури са одобрени 8 семейства с репродуктивни проблеми.

Председателят на Общински съвет – Силистра изрази благодарност към д-р Юлиян Найденов – кмет на Община Силистра и експертите в администрацията за отличното сътрудничество и отбеляза подкрепата на местния парламент за всички проекти на администрацията.

Присъстващите журналисти отправиха въпроси и предложения, в дебатите на които се включиха и зам.-председателите г-жа Ташева, г-н Неделчев и г-н Трендафилов.