С шествие от Съдебната палата започна отбелязването на 120-та годишнина от гибелта на Гоце Делчев, предаде репортер на "Фокус“.

Шествието поведоха служители на Регионален исторически музей – Благоевград, облечени в народни носии, носещи в ръцете си портрет на националния ни герой. След тях са представители на Регионален клуб "Традиция“, Сдружение "14-ти пехотен Македонски полк“ и Регионален исторически музей – Благоевград, които са облечени в четнически униформи, а с народни носии, част от шествието, са изпълнителите от ансамбъл "Ритмика“.

В шествието се включи и председателят на Народното събрание Росен Желязков, който на площад "Македония“ прие почетния караул. В шествието участват още кметът на Община Благоевград Илко Стоянов, председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, народни представители от различни политически партии, културни дейци, общественици и много граждани.

Мерките за сигурност са засилени. Преди началото на събитието служители на ОДМВР – Благоевград провериха оръжията, носени от четниците, полицейски патрули са разположени в района на площад "Македония“.