Предпразнично провериха черквите и местата за развлечение в кюстендилско. Това съобщиха за "Фокус“ от Областна дирекция на МВР – Кюстендил. От там допълват, че във връзка с предстоящото честване на Коледа и Нова година, празниците ще съберат много хора на едно място, поради което е необходимо осигуряването  на пожарната безопасност в обектите, ангажирани с празничните мероприятия.

В тази връзка, служителите на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в област Кюстендил са извършили за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност в общо 50  обекта.

Проверени са 15 черкви и храмове, 24 в места за развлечения и 11 места за настаняване. За отстраняване на констатираните нарушения са връчени съответните документи.     

При проверките служителите са обърнали внимание на: създадената организация за осигуряване на пожарната безопасност в обектите; осигурените условия за успешна евакуация и пожарогасене; състоянието на отоплителните уреди и съоръжения, ел. уреди, вентилационни инсталации, пожаротехническите средства за първоначално гасене на пожари, пожароизвестителни и пожарогасителни инсталации и системите за управление на дим и топлина; противопожарните мерки, които следват да се предприемат  от страна на персонала и служителите, ангажирани по време на мероприятията, включително спазване на забраната за използване на пиротехнически изделия в закрити помещения. 

Венцеслав ИЛЧЕВ