Срокът за подаване на предложения за носители на Годишните награди "Добрич“ в областта на културата и науката по повод 1 ноември – Ден на народните будители, е 20 септември, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич.

Годишните награди "Добрич“ се връчват всяка година и имат за цел да удостоят с публично признание творци, учени и дейци на изкуството и културата от град Добрич за ярки постижения и принос в развитието на сценичните изкуства, визуалните изкуства, културното наследство, книгите, четенето и библиотеките, медиите и науката. Правилникът за присъждане на Годишните награди "Добрич“ е приет с решение на Общински съвет град Добрич през 2014 г.

Наградите се връчват на специална церемония по повод 1 ноември – Ден на народните будители, организирана от Община Добрич. Гражданите имат възможност да представят писмено свои мотивирани предложения до кмета на Община град Добрич за носители на годишните награди "Добрич“ в областта на културата и науката. Наградите ще се присъждат за постижения през периода от 1 септември 2021 г. – 1 септември 2022 г.

Може да се направи и предложение за член на комисията по оценяване и присъждане на наградите.

Предложенията се подават лично в Община град Добрич в Центъра за услуги и информация или на e-mail: dobrich@dobrich.bg. Правилникът  за присъждане на наградите е публикуван в сайта на Община град Добрич. 

 

Жулиета НИКОЛОВА