От днес /12 декември/ стартира зимната сесия за прием на предложения за събития, които да бъдат включени в Календара на културните събития във Велико Търново през 2023-а година. От Общината в старата столица уточняват за "Фокус“, че идеите и концепциите по програма "Култура“ могат да се подават до 16 януари включително. Те се изготвят в електронен вариант – в pdf формат и се изпращат до мейл: culture@veliko-tarnovo.bg.

Дирекция "Култура, туризъм и международни дейности“ организира и специален информационен ден за кандидатите – на 19 декември от 11:00 до 13:00 часа в конферентната зала на Изложбени зали "Рафаел Михайлов“. По време на събитието ще бъдат направени подробни разяснения за правилата на Административна програма "Календар на културните събития“, за необходимите документи, начина на кандидатстване и отчитане.

Всички задължителни документи за кандидатстване, информация за допустими кандидати и допустими разходи са публикувани можете да намерите на сайта на Община Велико Търново - раздел "Култура и туризъм“: https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/kultura-i-turizm/kalendar-na-kulturnite-sabitia/dokumenti-za-kandidatstvane-za-kalendar-na-kulturnite-sbitiya-na-obshtina-veliko-tarnovo-2023/.

Допълнителна информация ще получите на тел. 062/619 411 – Теодора Станчева /гл. експерт дирекция "Култура“/ и тел. 061/619 218 – Антония Папазова, гл. счетоводител.