Пловдивчани ще почакат още за зоопарка, защото средствата, предвидени за него в бюджета за 2022 година, ще бъдат пренасочени. Това предлага за разглеждане на предстоящата сесия на Общинския съвет зам.-кметът по финанси Величко Родопски, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

За да бъде завършена най-сетне дългоочакваната зоологическа градина в Пловдив, за тази година бяха отпуснати 470 000 лева. Явно обаче обективните спънки около реализацията на тази задача продължават и затова общинското ръководство е решило да не задържа средствата, а да ги използва за нещо друго, по-належащо.  

В случая това е ремонтът на санитарни помещения в новите хангари на Гребната база. За тях са поискани 390 000 лева, с които ще се правят бани, тоалетни, съблекални и фитнеси под хангарите. Общата площ на помещенията, която ще се ремонтира, е близо 1400 кв.м.

Предвидените средства, осигурени от държавата като резерв за строителството на ул.“Даме Груев" в размер на над 1200 000 лв., ще се използват още сега в строителството й, като за сметка на това се намаляват планираните собствени средства за обекта, които общината ще оползотвори за други неотложни нужди.

На предстоящата сесия на 16 септември трябва да бъдат преразпределени общо 2,5 млн. лева.

Поискани са пари за район "Южен" за противопожарни хидранти на Младежкия хълм. Районният кмет на "Централен" Георги Стаменов иска още 500 000 лева за ремонт на успоредните улици на "Отец Паисий" – "Рилски метох" и "Станислав Достоевски", както и подходите от южната страна на Античния театър.

320 000 лева пък ще се гласуват за 6 нови детски площадки в район "Северен". Пловдивският общински инспекторат също настоява за още три автомобила на обща стойност 75 000 лева.

На сесията трябва да бъдат гласувани и 470 000 лева за аварийния ремонт на покрива на ОУ "Душо Хаджидеков", който изгоря в началото на месеца.