Предлагат поставянето на пилони за знамена за кръговите кръстовища по околовръстния път на Добрич, предаде репортер на "Фокус". Поставянето на съоръженията ще стане възможно с актуализация на Програмата за капиталови разходи на община Добрич за 2023 г. Тази и още две дейности - основен ремонт на ул. "Трети път“ и изготвяне на инвестиционен проект за "Реконструкция на вътрешно-разпределителна водопроводна мрежа в кв. "Рилци" - етап II, III, IV и V", ще бъдат финансирани като се разпределят  средства в размер на 324 300 лева.

Разходите и обектите са включени в раздел "Целева субсидия" и ще станат възможни с предложената актуализация. Тя предвижда също строително монтажни работи на Клетка 2 на Регионалното депо за битови отпадъци край село Стожер. Средствата за строителството са от отчисленията по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците. Има и планирани разходи от Регионален исторически музей. 

В контекста на предложенията е обявено публичното  обсъждане на актуализацията, което ще се проведе на 27 февруари от 16:00 часа в Голямата заседателна зала на Община град Добрич – етаж 2. Администрацията очаква мнения, препоръки и предложения на граждани в деловодството й, на електронен адрес: priemna@dobrich.bg или на телефони 058/600 416 и 058/600 001, вътрешен 258, до 16:30 часа на 27.02.2023 г. 

За постъпилите становища и предложения от публичното обсъждане както обикновено ще бъде съставен протокол, който ще бъде публикуван на интернет страницата на Община град Добрич

Жулиета НИКОЛОВА