Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 21-годишния А.С. за това, че без надлежно разрешително и при условията на продължавано престъпление, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества и разпространил от същите - престъпление по чл. 354а, ал.1, изр.1, пр. 4 и пр. 5, алт. 1, във връзка с чл. 26, ал. 2 от НК, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Обвиняемият А.С. нямал работа и източник на постоянни доходи, занимавал се с разпространението на наркотично вещества. Тази дейност той развивал от дома си, като обикновено клиентите се свързвали с него по телефона. Размяната на забранените субстанции и парите ставала най-често в градинка, разположена близо до адреса на младия мъж.

На 8 юни 2022 г., между 16:00 и 18:30 часа, А.С. реализирал две сделки с марихуана, като продал на двама мъже съответно 13,89 грама и 1,49 грама. Малко след втората продажба мъжът бил задържан от служители на ОД на МВР – Варна. Последвали неотложни процесуални действия в жилището, обитавано от него. Там били намерени и иззети множество разфасовки с марихуана, като общото иззето количество било 737,40 грама. Освен това били намерени 4,7 грама екстази.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу обвиняемия 21-годишен мъж. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание "лишаване от свобода“ за срок от две до осем години и с глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.