24-годишен от с. Ковачица, обл. Монтана и 19-годишен видинчанин са били задържани в полицейския арест за извършен грабеж. Сигнал за посегателството постъпил на тел.112 в събота сутринта около 7.40 часа. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Видин.

Пострадалият – 19-годишен от с. Новоселци, бил транспортиран в болница и след медицински преглед освободен, без сериозни наранявания. Изяснено било, че е пътувал в лек автомобил в посока с. Бойница с други двама – единият негов познат. Водачът променил маршрута и спрял в близост до с. Слана бара. Там, заедно с другия пътник извели младежа от автомобила, повали го на земята, нанесли му удари с крака и отнели от него сумата от около 400 лева.

В хода на предприетите незабавни оперативно-издирватели действия криминалистите установили колата и задържали авторите на деянието. Те върнали част от отнета парична сума.

Случаят е докладван на дежурен прокурор. На 2 април двамата били привлечени към наказателна отговорност и спрямо тях са постановени мерки за неотклонение "парична гаранция".

По описа на РУ-Видин е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал.1 от Наказателния кодекс.