Вторият запечатващ слой асфалт на улица "Генерал Радко Димитриев" е положен почти до края, видя Plovdiv24.bg. Това е една от най-дълго ремонтираните улици в града, чиято реконструкция Община Пловдив започна в през лятото на миналата година.

Така след повече от година мъки жителите на квартала ще могат да си отдъхнат от продължителния ремонт, който неведнъж им създаде трудности и хаос в придвижването. Според изчисленията ремонтът върви с 50 метра на месец или по метър и половина на ден.

По време на ремонтните дейности бяха подменени тръбите от "Топлофикация", ВиК мрежата. Тротоарната настилка беше сменена с нова, нови са и уличните стълбове за осветлението, което е с LED крушки. На места е поставена мантинела.

Реконструкцията на улица "Генерал Радко Димитриев" е част от проекта с европейско финансиране по оперативна програма "Региони в растеж" на стойност 12 милиона лева.

Проектът се изпълнява на етапи, обособени в три позиции: 

1. Улична мрежа, благоустройство и паркиране на бул. "Санкт Петербург" - пълна инфраструктура и зелена зона, както и на ул. "Тодор Гатев". Стойност 3 200 000 лева 

2. Реконструкция на ул. "Лев Толстой", от ул. "Ген. Радко Димитриев" до "Богомил". Срок на изпълнение - 120 работни дни. Стойност 1 730 000 лева. 

3. Рехабилитация на ул. "Богомил" и ул. "Ген. Радко Димитриев". Срок на изпълнение - 177 работни дни. Стойност 6 370 000 лева.

По последна информация от община Пловдив до края на октомври всички ремонтни дейности трябва да приключат, тъй като остава частта до кръстовището с ул. "Лев Толстой".