Служителите от РУ-Пазарджик и сектор "Пътна полиция" при ОДМВР-Пазарджик предприемат мерки за осигуряване на обществения ред и пътната безопасност на гражданите по време на тържествата по случай Празника на град Пазарджик – 21 май и Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май, съобщават от полицията.

На 21 май /вторник/ за времето от 08.00ч. до 11.30ч. екипи на полицията ще охраняват и съпровождат литийно шествие, което ще тръгне от църквата "Св. Св. Равноапостоли Константин и Елена". То ще премине последователно през бул. "Георги Бенковски", ул. "Хан Крум" до площад "Константин Величков". 

На 24 май /петък/ по повод на провеждане на тържествено шествие и придвижването на участниците в него за времето от 10.00 до 11.30ч. временно се ограничава движението на МПС по следните маршрути:

От читалище Виделина по ул. "Ал. Батенберг" с кръстовището с бул. "България" до кръстовището с ул. "11-ти август".

По бул. "България" от кръстовището с ул. "Ал.Батенберг", ул. "Виделина" до кръстовището с ул. "Цар Иван Шишман" и на ул. "Ген. Гурко" до разклона с ул. "Завоя на Черна".

Ограниченията не се отнасят за обществения тролейбусен и автобусен транспорт, както и за автомобилите със специален режим на движение. Водачите на ППС стриктно да спазват указанията на охраняващите полицейски служители.

Желаем на всички жители и гости на гр. Пазарджик весели и безгрижни празници!, пишат от ОДМВР-Пазарджик.