Община Варна организира концерт за деца по повод Деня на детето - 1 юни. Тържеството под мотото "Всяко дете има значение. Детски права, човешки права“ ще се проведе на 3 юни от 14:00 часа в Юнашкия салон в града.

В програмата са включени музикални изпълнения на деца, ползващи социални услуги. Техни гости ще са други 80 деца, също ползващи различни социални услуги, както и възпитаници на Общинския детски комплекс в града.

Детският празник се организира по инициатива на заместник-кмета по социални дейности и председател на Комисията на детето Снежана Апостолова. Изборът на надслов не е случаен. Той е свързан с разбирането, че само с общи усилия можем да дадем простор на всяко дете, да го насърчим да споделя, да има позиция и да потърси подкрепа, обясни заместник-кметът.

За специалните гости на празника ще бъдат осигурени малки подаръци. Съорганизатори са Държавна агенция за закрила на детето. Те ще запознаят децата с техните права, които ще бъдат игрово пресъздадени чрез "плейбек театър“, с ръководител Стефка Димитрова.