За втора година в Кюстендил ще се случи Празник на православния дух и традиции, съобщи за "Фокус“ архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак- Празникът, който ще се проведе с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, ще започне от 11.00 часа в храм "Успение Богородично“. Там ще бъде отслужен молебен от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, в съслужение с Архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия и духовници от града.

Предвидена е лития от храма до парка пред читалище "Братство".

Предвиден е поздрав към всички организатори, участници и присъстващи от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит - Белоградчишки епископ Поликарп. След това ще има кратка театрална и музикална програма.

Всички деца ще имат възможността да се включат в ателиета, с различни занимания, подготвени от Регионалната библиотека - Кюстендил, Регионалния исторически музей - Кюстендил, Школата по изкуства "Новите майстори", Театралната компания "Празното Пространство“, Асоциацията за развитие на българския спорт.

Венцеслав ИЛЧЕВ