Сливен. От 11.00  часа  пред сградата на Съдебна палата ще стартира традиционната лекоатлетическа щафета "Освободител". Награждаването на участниците ще се състои на пл. "Хаджи Димитър“. Атрактивно шествие, с участието на мото група "Бензин А-95“, ще започне от парк "Юнак“ в 11.30 ч. Шествието ще приключи на пл. "Хаджи Димитър“. Там, след това, от 12.30 ч., ще започнат изпълненията на гайдари от оркестър "101 каба гайди“. 

***

Сливен.  Тържествена заря-проверка  по повод 145-та годишнина от Освобождението на България ще се състои от 19.00  часа на площад "Хаджи Димитър“. 

***

Котел. В 11.00 часа  на площад "Възраждане“ ще се проведе тържествен ритуал по издигането на националното знаме на Република България, след което пред паметника на Георги Раковски ще се поднесат венци и цветя. В 11.20 часа е началният час на празничния концерт. В 13.00 часа във фоайето на експозиция "Котленски възрожденци“ ще бъде открита постерна изложба "145 години от Руско-турската война и Освобождението на България“. Празничната програма на музеите в село Жеравна започва също от 13 часа. Тя ще се състои в Художествена галерия "Христо Тодоров“

***

Твърдица. От 9.30 часа на пл. "Свобода“ започва  традиционният поход до връх "Кутра“. Концертът, посветен на 145-та годишнина от Освобождението на България ще се проведе от 18.00 часа в голямата зала на НЧ "Св.Св. Кирил и Методий 1914“. От 19.30 часа на пл. "Свобода“ ще бъдат поднесени венци и цветя. Предвидена е и заря-проверка.