Празничната програма за Деня на Добрич както всяка година на 25 септември ще започне в 9:00 ч. на Военно гробище-музей с военен ритуал и панихида в памет на загиналите за свободата на Южна Добруджа, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич. От 10:30 ч. в Художествената галерия е Тържествената сесия на Общинския съвет и удостояването със званието "Почетен гражданин на Добрич".

В 11:00 ч. в различни локации започва развлекателна програма. "Арт Кауза“ е младежка инициатива за рисуване със спрей за млади хора с интерес към изкуството, пленерът с Дамян Николов е в Атриума на Младежкия център. На Скейт парка е организиран Dobrich fest junior - за децата ще има йога, състезателни и настолни игри, конкурс за рисуване, зумба клас, креативни ателиета. В 12:00 ч. на площад "Демокрация" е празничният концерт на Професионален фолклорен ансамбъл "Добруджа" с гл. художествен ръководител Стоян Господинов.

Следобедната програма включва от 14:00 ч. на Скейт парка младежката инициатива "Слънчеви деца" – спортни игри и уъркшоп за малчугани и младежи, от 16:30 ч. пред музея в Градския парк ще се играе кукленият спектакъл "Джак и бобеното стебло“ на Държавен куклен театър "ДораГабе“, от 17:30 ч. Духовият оркестър на Добрич на същото място ще поднесе своя празничен музикален поздрав за добричани и гости на града.

От 10:00 до 16:00 ч. е празничното издание на фермерския пазар "Вкусът на Добруджа" по централната пешеходна зона пред сградата на НЧ "Йордан Йовков". Фермерски пазар - Добрич ще отбележи 5 години от своето създаване. Всички музейни обекти в града в този ден са с вход свободен.

Празничният ден ще завърши с концерт "Здравей Добрич!" на площад "Демокрация" от 18:30 ч. Участват Арт център "Палитра" с директор Иван Иванов, Студио за поп-рок певци "Сарандев" при Младежки център – Добрич с вокален педагог Жана Стефанова, възпитаници на СУ "Св. Климент Охридски" с педагог Милена Пеева, възпитаници на Елена Карабельова, Хип-хоп формация "NNS CREW“ с ръководител Миглена Георгиева, Балетна формация "My Dance“ с ръководител Пламена Петрова, Детски музикален театър "Дея“ с художествен ръководител Лана Анцаридзе, Салса клуб "Десита“ с ръководител Десислава Тодорова, Клуб за к-поп танци "ILLUSION" при Младежки център – Добрич, Иван Динев –  Устата и Deep zone project. Водещ ще бъде Дамян Попов.

Жулиета НИКОЛОВА