Празнична седянка с участие на местни певчески групи организират в добруджанското село Котленци на 21 ноември. Това съобщи Красимира Николова, главен експерт "Връзки с обществеността" в Община Добричка, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Организатор е читалище "Йордан Йовков - 1941 г.“. В седянката ще се включат певческата група за автентичен фолклор при НЧ "Христо Ботев - 1941 г.“ в село Методиево, фолклорна група "Пъстроцвет“ и самодейците от Котленци. Поздрав към присъстващите ще отправят и малчуганитеот детската градина.

Председателят на читалищното настоятелство Тодорка Атанасова ще разкаже за традициите и обичаите, свързани с отбелязването на Деня на християнското семейство през годините. В седянката могат да се включат и живеещите в селата Котленци, Полковник Свещарово и Полковник Минково.

Според народната традиция Димитровден бележи началото на заслужен отдих и заслужена отмора и в миналото края на есента и началото на зимата са времето за седенки. И макар че в наши дни тяхният смисъл е по-различен, и сега, и преди те са място за раздумка, песен, ръкоделия и добро настроение.

Жулиета НИКОЛОВА