Празничен спортен ден в Бургас организира фондация "Невроезикова превенция срещу деменции“. Старт на проявата ще бъде даден в 9.30 часа пред Пантеона. Специален гост ще бъде шампионът по кикбокс Атанас Божилов, съобщиха организаторите. Желаещите да се включат в празника имат възможност да избират между две дисциплини – бягане и ходене по предварително определен маршрут. Тези, които изберат втората опция ще имат възможност да се запознаят техники за дишане и друг вид когнитивни упражнения за запазване на енергията и охладяване на тялото, представени от йога инструкторът Таня Димова.

"Спортният празник ще се организира всяка трета събота на месеца, като следващата ще е на 23 юли. “,обясниха Петя Кирилова и Антонио Перез от фондация "Невроезикова превенция срещу деменции“.

Поканени за участие са състезатели от различни спортни клубове, уточниха организаторите. Ще присъстват членове на пенсионерски клубове и участници от терапевтичната група "Невроезиков комплекс“ за превенция срещу деменции чрез изучаване на испански език, който фондацията организира.