Национална компания "Железопътна инфраструктура" планира да изгради временен перон на изток от пешеходния прелез на Сточна гара. Там ще са началната и крайната спирки на електричките за и от Асеновград, научи екскулизивно "Фокус".

Промяната се налага заради предстоящата реконструкция на Бетонния мост. Тъй като след демонтирането на средната част на съоръжението няма да е възможно движение на влакове в участъка, се налага да се направи временна спирка.

"По направлението от Пловдив до Асеновград и обратно всеки ден пътуват много ученици. Сутрин и на обяд има по над 250 пътници и е невъзможно толкова много хора да се извозват с автобуси, затова смятаме да направим този временен перон" - обясни за "Фокус" ръководителят на проекта за модернизация на жп ареал Пловдив инж. Иван Бакалски.

Временният перон ще бъде ситуиран между железните път I и път II в източна посока. От него ще тръгват само и единствено електрическите влакове от/за Асеновград.

Пътуващите по направление Димитровград ще бъдат превозени с автобуси до гара Катуница и оттам ще се качват на съответния влак. В обратна посока композициите също ще стигат до Катуница и пътниците ще се извозват до централна гара в Пловдив с автобуси. 

Промените ще влязат в сила от началото на прекъсването на движението на влаковете във връзка с реконструкцията на Бетонния мост. Очаква се това да стане в края на март. Гражданите ще бъдат информирани месец по-рано за новостите, уточни инж. Бакалски.