"Мусагеница“ е квартал, традиционен за времето, в което у нас се развиваше еднопартийният режим. Отличава се с големи панелни сгради, но с много широки пространства между тях, които са богати на озеленяване. И това прави жителите на "Мусагеница“ много придирчиви към своя квартал, което е хубаво. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" кметът на район "Студентски" Петко Горанов.

"Жителите на "Мусагеница" не обичат да бъдат изненадвани, дори когато изненадата е за добро. Изпитал съм го лично. Наскоро имаш един сериозен конфликт, който продължи 4 месеца, със затваряне на възловото кръстовище бул. "Св. Климент Охридски“ - "Г.М. Димитров“. Това беше породено от желанието за строителство на един известен човек. Това срещна неодобрението на местните жители, и те в продължение на 4 месеца изразяваха своя протест всяка вечер, всеки делничен ден. Аз подкрепих техния протест. За радост на всички тях въпросът завърши благополучно. Столична община и Столичен общински съвет се повлияха от това постоянство на гражданите и намериха форма да обезщетят собственика, така че това остана чиста територия, така, както го бях предложил аз в един свой доклад до Общинския съвет, то се превърна в зона за озеленяване", обясни районният кмет.

Той сподели, че е инициирал паркоустройствен проект на това място: "Това е пространството между бул. "Св. Климент Охридски", метростанция "Мусагеница“ и блок 101". Петко Горанов се надява, че на пролет проектът ще стартира.