Започва изпълнението на мащабен проект по подмяна на водопреносната мрежа във варненското село Николаевка, Община Суворово. Инвестицията е в размер на 4,5 милиона лева. Финансирането е осигурено от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), средствата от което допълват успешно тези от ЕСИФ/ЕФСУ. Бенефициент е местната администрация, научи Varna24.bg от Областния информационен център във Варна

По проекта ще бъдат подменени десет километра водопроводи. Официалният срок за неговото изпълнение и приключване на работата е 720 дни. По време на ремонтните дейности местните жители ще имат режим на водоподаването, предупреждават от Община Суворово. Ограниченията ще бъдат налагани по няколко часа през деня на местата, където се изисква тази мярка. В селото ще бъдат изнесени предварително изготвени графици както за периода на спиранията на водата, така за пътните отсечки, по които ще работи фирмата-изпълнител.

Реализацията на проекта ще доведе до подобряване цялостния мениджмънт на водните ресурси и качеството на водата, намаляване на авариите по водопроводната мрежа и предоставяне на удобство на жителите и гостите на село Николаевка.

В това село на 11 юли (29 юни стар стил) 1864 година е роден Петър Константинов Дънов, наричан от последователите си "Учителя“ или Беинсá Дунó - е български философ, основател на религиозно-философско учение, наричано Всемирно бяло братство, което се самоопределя като езотерично християнство и окултизъм.

Учението е смятано от българската държава за религиозно и е регистрирано от Дирекцията по вероизповеданията като отделно вероизповедание. Това учение в България е известно под името Дъновизъм, а последователите му са наричани дъновисти. Самият Дънов не одобрява наименованието дъновисти, а последователите му се самонаричат ученици на Всемирното бяло братство.