Десни завои на няколко невралгични кръстовища в Пловдив предстои да бъдат изградени. Тази идея разгледа на свое заседание Експертният съвет на Общинската комисия по безопасност на движението, предаде репортер на "Фокус".

"Искаме да облекчим трафика на възлови места. С ленти за десни завои ще има безконфликтно преминаване на автомобили надясно и значително ще се облекчи движението“, коментира председателстващият съвета Тодор Чонов, заместник-кмет по транспорт.

Експерти от "Организация и контрол на транспорта“ са разработили идеята за изграждане на лента за десен завой на ул. "Владивисток“, посока север при кръстовището с бул. "Шести септември“; на бул. "Пещерско шосе“, посока изток при кръстовището с бул. "Копривщица“-запад; на бул. "Пещерско шосе“, посока запад при кръстовището с бул. "Копривщица“-изток; на бул. "Свобода“, посока изток и посока запад с бул. "Копривщица“; на бул. "Пещерско шосе“, посока запад при кръстовището с ул. "Царевец“ и на бул. "Менделеев“, посока север при кръстовището с бул. "Санкт Петербург“.

Предстои предложението на Експертния съвет да бъде обследвано, да се проучат възможностите за изграждането на допълнителни ленти, а след това да се направи и подробна разработка, която да бъде внесена отново за разглеждане от съвета.