Практическо занятие на служители от пловдивската дирекция на МВР за принудително спиране на автомобили се проведе от 10 до 11 ч. на бул. "Санкт Петербург" срещу филиала на Техническия университет в Пловдив, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Учението се провежда в близки до реалните условия на АМ "Тракия", като единствената разлика е скоростта, обясни комисар Костадин Костов, началник на отдел "Охранителна полиция". 

При демонстрацията за около 20 минути беше изградено КПП, с възможност за отбиване на моторните превозни средства за извършване на щателна проверка на водача и автомобила. Миналата седмица е проведено подобно занятие на магистрала "Тракия", на което са присъствали наблюдаващи от Главна дирекция "Национална полиция". Тогава е поискано съдействието от ОПУ - Пловдив, за да се осигурят необходимите обезопасителни съоръжения. 

"Трафикът на мигранти е много голям. Всяка седмица хващаме микробуси, кемпери и т.н. Имаме екипи в пловдивския участък на магистралата" - обясни комисар Костов.  

Практическо занятие се проведе пред представители от всички 13 районни полицейски управления и самостоятелни управления.