Третото издание на фестивала Plovdiv Vibes стартира в периода 21-30 април 2023 г. Фестивалът отново е част от културния календар на град Пловдив и ще предостави културно-развлекателно съдържание в различни форми и формати (музика, танц, приложни и сценични изкуства, художествено творчество и други).

Основнатa локация на Plovdiv Vibes е новоизградената събитийна територия на открито Plovdiv Stage Park в подножието на Младежки хълм, където през 10-те дни на фестивала ще се проведат множество концерти, театрални постановки, танцови пърформанси, работилници и уъркшопове.

Plovdiv Vibes обхваща и различни периферни зони на града, като стимулира културните прояви в тези зони, включвайки парковете: "Лаута" и "2019" в "Тракия", "Рибница", хълмовете: Бунарджика и Младежки и Гребната база.

Plovdiv vibеs 2023 подготвя цветна програма, a самият фестивал отново ще бъде своеобразен генератор за култура и изкуство. На територията на шест различни локации, съдържанието на третото издание ще даде поле за изява на професионалисти и начинаещи в различни сфери на изкуството.

Фестивалът стартира на 21 април в 17:00ч., на територията на Plovdiv Stage Park, Младежки хълм, където ще бъдат разположени хендмейд базар, детски творчески работилници, занаятчийски демонстрации, а за музикалната атмосфера ще се погрижи добре познатият и любим на пловдивската публика DJ SKILL. Съботният ден продължава с настолни игри на открито от Offline cafe, VANINA, DOROTHY TAKEV, а неделя още от ранен следобяд ще сме под звуците на селекцията на Shishkaveli,Vladis i Paff.

Понеделник -24.04 ще посрещнем жителите на кв.Тракия в Парк "Елит", където ще проведем фотографска изложба и работилница с Оля Григорова. Вторник в парк "Лаута" предоставяме възможност на всички да се включат в семейни игри с Time Scape Plovdiv, които подготвят своето градско приключение. В сряда разполагаме нашата творческа изложба в парка на хълм"Бунарджик",а четвъртък всички заедно ще бъдем част от благотворителен маратон в подкрепа на "Нощ на ангелите"на Гребна база Пловдив. Паралелно на Младежки хълм под звуците на джаз от Преслав и Иван квартет, ще може да се включите в рисуване на открито от формата "Вино и четки".

В петък 28.04 на Младежки хълм, Театрална школа "Арлекин" ще представят своето представление "Горско приключение", талантливите деца на Танцова школа "Терпсихора" ще ни въведат в магията на танца, отново хендмейд базар и работилници ,а зад пулта - DJ AKASHA.

Съботният ден 29.04. стартира с "Игрите на 90-те", и сам по себе си е Международен ден на танца. С тази идея и следобедните часове ще започнат с открити уроци по танци, а по залез слънце ще стартира Салса парти с професионални танцьори и любители.

Последния ден от фестивала е посветен на деца в неравностойно положение. РЦПППО - Пловдив ще изнесат концерт за всички посетители, в творческият ни лагер ще бъдат разположени работилници със свободен достъп за малки и големи, а майки на деца в неравностойно положение ще се включат в хендмейд базара, като ще представят своето изкуство в подкрепа на своите деца.

Кино на открито ще се проведе на територията на Plovdiv Stage Park в края на неделния ден, а за музикалното ни удовлетворение ще се погрижи DJ Dan-ni. Всички фестивални дни ще бъдат наситени с богато вкусово удоволствие от демонстраторите във food зоната на Plovdiv Stage Park, а парк "Рибница" ще е домакин на нашата клоунада от Маг Бамбини.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от календара на културните събития за 2023 година.