Стара Загора. Водоноска с голям капацитет е изпратила Община Стара Загора в подкрепа на огнеборците, които се опитват да овладеят лумнал пожар в село Пъстрово. Това съобщиха за Радио "Фокус" - Стара Загора от местната администрация. Съдействие е оказано и за осигуряване на над 20 доброволци, които да подпомогнат гасенето на пламъците. "На място са секретарят на Общинска администрация Делян Иванов и ресорният зам.-кмет Йордан Николов. Те ще координират действията на терен. Надяваме се, че усилията на огнеборците и доброволците ще успеят, за да бъде стихията овладяна възможно най-скоро“, каза още кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

От думите на Тодоров стана ясно, че пострадали хора, за щастие - няма, евакуирана е възрастна жена, близките ѝ са вече уведомени, останалите вили са били необитаеми към момента. "Община Стара Загора ще направи всичко необходимо за запазването на здравето и живота на хората. Имаме готовност за временно настаняване. Има опасност за близките горски масиви също. Вятърът е сериозен и допълнително засилва огъня“, уточни още Живко Тодоров.

По първоначални данни, съобщени по-рано днес от кмета на населеното място Веселин Велев - пожарът е тръгнал от суха трева и е засегнал югозопадната част на селото.

Община Стара Загора изказва благодарност към екипите на пожарната, доброволците и горските служители, които дават всичко от себе си в този тежък за село Пъстрово момент.

Рени АТАНАСОВА