Доброволци от Български Червен кръст - Видин и служители на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Видин се снимаха благотворително за календар, предаде репортер на "Фокус“. Те участваха във фотосесия и издадоха съвместен календар за 2024 година, който ще се продава с благотворителна цел. Средствата, от продажбата на календара, са за подпомагане на деца в неравностойно положение от област Видин, обявиха на своята Фейсбук страница видинските червенокръстци.

Благотворителната кампания е под мотото " Да подарим усмивки на видинските деца“. Идеята за издаването на календарите е на Радостина Йорданова, която е доброволец в БЧК-Видин и в свободното си време се занимава с фотография. Тя е и автор на фотографии в календара и не без гордост споделя, че видинските пожарникари и доброволци са се справили отлично и в новата си роля на фотомодели. Всички са прегърнали с цялото си сърце и душа идеята да участват и бъдат главни герои в благотворителната кампания под мотото "Да подарим усмивки на видинските деца!“, защото те са убедени, че детската усмивка е чиста и реална, нещо за което си заслужава да се бориш.

Издадените календари са два вида – стенен с 13 листа и настолен тип "пирамида“. Всеки който желае да се включи в благотворителната инициатива, може да закупи от календарите, които са с цена съответно 15  и 5 лева, в сградата на видинския БЧК и в МОЛ-Видин на Коледния базар на Български младежки червен кръст – Видин, който ще се състои от 18 до 21 декември .