Районна служба пожарна безопасност и защита на населението в Свищов направи анализ на дейността си през 2022 година. През 2022 година РСПБЗН е участвала в гасенето на пожари и други дейности 200 пъти, като за щастие, загинали и пострадали през отчетния период няма, информират за "Фокус" отОбщината.

Най-чести причини за възникналите пожари на територията на Общината са: небрежност при боравене с открит огън /с най-голям дял/, техническа неизправност, късо съединение и природни явления.

На 10 януари в сградата на Пожарната в Свищов бе направен анализ на дейността на РСПБЗН – Свищов при РДПБЗН В. Търново за 2022 година.

Гл. инсп. инж. Светлин Михайлов отчете дейността на ръководената от него Районна служба пожарна безопасност и защита на населението, като подчерта доброто взаПрез 2022 година РСПБЗН е участвала в гасенето на пожари и други дейности 200 пъти, като за щастие, загинали и пострадали през отчетния период няма. Най-чести причини за възникналите пожари на територията на Общината са: небрежност при боравене с открит огън /с най-голям дял/, техническа неизправност, късо съединение и природни явления.

Той уточни, че за периода 01.01.2022 г. до 31.12.2022 г. в РСПБЗН са обслужени общо 200 произшествия, срещу 188 за същия период на 2021 г. "За да направим реален анализ на оперативната обстановка на територията на общината, трябва да отчетем и произшествията, ликвидирани от "Кризисен център", с. Овча Могила и "ВПС – Свилоза", каза той и допълни, че през изтеклата година "Кризисен център", с. Овча Могила е излизал 38 пъти с пожарния автомобил, а "ВПС Свилоза" са участвали в 250 бр. дежурства при извършване на огневи работи на територията на "Свилоцел". Като сумираме всички излизания с пожарните автомобили, броят на ликвидираните произшествия на територията на общината е 237, срещу 208 за 2021 година.

На годишния отчет на дейността на РСПБЗН – Свищов присъстваха кметът на Свищов д-р Генчо Генчев, секретарят на Общината Любомира Петрова, директорът на дирекция "Управление при отбранително-мобилизационна подготовка, транспорт и чистота" при Община Свищов инж. Стефан Димитров и директорът на РДПБЗН комисар инж. Красимир Кръстев, които също приветстваха добрата работа на Пожарната в Свищов.

Кметът Генчев благодари за ползотворната съвместна дейност между Районната служба, Доброволното формирование, Кризисния център и Регионалната дирекция по пожарна безопасност, които по изключително професионален и успешен начин си взаимодействат в грижата за безопасността на населението.

От своя страна комисар Красимир Кръстев също благодари на служителите на РСПБЗН – Свищов за високия професионализъм и подчерта, че Община Свищов е сред малкото общини, които така всеотдайно оказват пълна подкрепа на Пожарната служба, и сърдечно благодари на общинското ръководство за това.