Пожарната в Казанлък обяви Дни на отворените врати за посещения, предаде кореспондентът на Радио "Фокус"-Стара Загора. Във връзка с традиционното провеждане на "Седмица на пожарната безопасност", както и честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14 септември, всеки ден в периода от 12.09 до 16.09. от 08:00 ч. до 17:00 ч. в РСПБЗН – Казанлък ще бъдат Дни на отворените врати за посещения от граждани. 

В този период ще се провеждат демонстрации за гражданите на пожарна техника и възможностите на РСПБЗН – Казанлък за действия при ликвидиране на различни по характер произшествия, популяризиране на доброволчеството и разясняване на възможността за обучение на доброволци.

На 13.09. ще бъде направено представяне на част от пожарната техника и нейните тактито-технически свойства. Това ще се случи от 08:30 до 16:30 ч. пред сградата на Община Казанлък, като ще има и демонстрация на действия при ПТП с последвал пожар – от 17:30 до 18:30 ч. в града на розите, северно от стадион "Севтополис“, до тенис кортовете.

Рени АТАНАСОВА