Пожар повреди тежко четири къщи в центъра на Черни Осъм. Това съобщи кметът на Община Троян Донка Михайлова в своята Fcebook страница. 

В поста се казва, че пожарът вече е потушен от противопожарните екипи. На пострадалите семейства ще им бъде подсигурен подслон, а в понеделник ще бъде внесено предложение в Общинския съвет за осигуряване на финансова помощ за възстановяването. 

Целият пост:

"Пожар повреди тежко четири къщи в центъра на Черни Осъм.

Пожарът вече е потушен от троянските пожарникари. Няма пострадали хора, с изключение на жена, която изживя тежък емоционален стрес. Оказана й е медицинска помощ. Със зам. кмета Ангел Ангелов бяхме на място. Изяснихме нуждите на засегнатите от пожара хора. Общинският съветник Владислав Кардашимов, председател на кооперация "Обнова“, осигури подслон и финансирането му на семейство, което остава без покрив. Останалите семейства ще бъдат приютени от близки. Поех ангажимент пред хората от четирите къщи, че още утре ще внеса в Общинския съвет предложение за финансово подпомагане. Със специалисти на Общината утре ще осигурим и първоначално обследване на конструктивното състояние на сградите. При необходимост ще помогнем с техника, дрехи и завивки", написа тя.