За пожар в източната част на Пловдив научи "Фокус". Според първоначалната информация в района на улица "Крайречна" горят отпадъци, към мястото на пламъците пътуват огнеборци.

От пожарната призовават:

Започва пожароопасния сезон, по време на който натовареността на огнеборците е изключително висока. Апелираме към бдителност и гражданска отговорност!

Само през последния месец звената на ПБЗН са ликвидирали 165 пожара. В 68 от случаите огнеборците са гасили отпадъци.

Справка показва, че най-често подобен тип произшествия, възникват на територията, обслужвана от Трета и Четвърта РСПБЗН- явно отговорността на жителите на тези райони е по- малка. С професионалните си действия огнеборците реагират на всеки подаден сигнал. Често пъти обаче решението за отстраняване на проблемните действия зависи от налагането на административно- наказателни санкции.

Само през последния месец пожарникари от Четвърта служба 17 пъти са гасили отпадъци на улиците Сокол и Крайречна. Аналогична е и ситуацията за колегите ни от Трета служба- 15 са отработените произшествия, свързани с гасене на боклуци на територията на район Северен. Директорът на Пловдивската пожарна е сезирал компетентните лица и институции за вземане на отношение- кметове на общини, РИОСВ и полиция.