Поздравление на областния управител по повод Майските дни на културата "Сливенски огньове". 

Скъпи съграждани,

Уважаеми жители и гости на община и област Сливен,

Днес започват Майските дни на културата "Сливенски огньове“ – традиционна кулминация и ярък символ на неувяхващата сливенска духовност. Празници, които от десетилетия открояват Сливен върху културната карта на България.

През целия месец май градът ни ще бъде средоточие на национални и международни фестивали и събития, на масови и камерни творчески изяви, доказващи афинитета на сливенската ни общност към стойностното в литературата, културата и изкуството.

Поздравления за организаторите и участниците в забележителния празничен културен афиш!

Като ръководство и служители в Областна администрация Сливен, ние очакваме с нетърпение и отворено сърце концертите, спектаклите, изложбите, щандовете с книги, дефилетата, общоградските прояви, юбилейните чествания, литературните четения и творческите работилници, включени в пъстрата и богата празнична програма. Надявам се, че заедно ще се включим в тези прекрасни пролетни събития, откликващи на потребността ни да общуваме с изкуството и да бъдем част от културния живот на Сливен.

На всички мои съграждани и гостите на града и на област Сливен пожелавам много щастливи и приятни мигове с Майските дни на културата "Сливенски огньове“!

Минчо Афузов,

Областен управител