Повече от три седмици Галин Димитров от Русе е в неизвестност. Близки и роднини продължават да търсят 30-годишния мъж, който във видимо тревожно състояние напуска областния град и наема стая в къща за гости в село извън града. 

"Полицията не дава много сведения какво прави по този въпрос. Разчитаме предимно на нашите сили", каза в предаването "Тази сутрин“ Ивелин Димитров, брат на изчезналия Галин.

"Аз се чух с моя брат в деня на неговото изчезване. Той ми се обади около 12:30 часа и звучеше странно, с кратки изречения, попита ме къде съм и дали може да дойде при мен. Аз бях пристигнал на море и му казах, че ще проверя опциите, след няколко минути му писах, но след това така и не получих отговор от него“, обясни Ивелин.

По-късно става ясно, че мъжът е закаран от семеен близък в къща за гости и в последствие Галин се свързва с полицията.

"В 17:18 часа е било повикването и казва, че се чувства притеснен за живота си и е бил преследван. Той работеше нощни смени като таксиметров шофьор. Подозираме, че има шанс да е станал свидетел на нещо, което все още не зна
ем какво е“, добави той пред bTV.

Ивелин добави, че брат му не е споделил с общия познат какво е неговото притеснение.

"Когато сигналът от Галин стига до полицията, те са започнали да го издирват в района, от който се е обадил. В първите няколко дни е било много интензивно търсенето – с термокамери. Майка ми и роднини отиват, там където е намерен неговият телефон. Около една седмица след неговото изчезване решихме да оставим храна в една къщичка. На следващия ден тя още беше там, но два дни по-късно беше изчезнала", разказа Ивелин.