Над 800 заявления-декларации за допълнителна еднократна финансова подкрепа за отопление в размер на 400 лева вече са подадени в териториалните дирекции "Социално подпомагане“ в област Враца. Приемът на документи стартира от 1 ноември и ще продължи до 14 ноември. Това каза за "Фокус“ директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане“ във Враца Мария Търнавска и уточни, че до края на миналата седмица са постъпили общо 863 заявления.

"Право на допълнителна финансова подкрепа за отопление имат лица и семейства, които не са подавали декларация за отпускане на целева помощ за отопление в периода 1 юли 31 октомври 2022 г., както и такива, които вече са подавали документи и са получили отказ, тъй като средномесечният им доход е надвишил границата за достъп със сума под или равна на 40 лева или тъй като отказа се дължи на непълна шестмесечна регистрация в "Бюро по труда“ и при положение, че към 1 ноември 2022 г. продължават да са регистрирани като безработни“, посочи Мария Търнавска.

Тя допълни, че не е нужно получилите отказ за целева финансова помощ за отопление да подават ново заявление. Еднократната финансова подкрепа ще им бъде предоставена служебно и ще бъде изплатена през месец декември 2022 г.

Росица ВАЛЕНТИНОВА