Все повече хора избират железопътния транспорт за придвижване в рамките на страната. Тенденцията за увеличение на пътниците се наблюдава от началото на годината обобщава за "Фокус“ Пламен Иванов, ръководител отдел "Пътнически превози“ на гара Горна Оряховица. Основният фактор са по-високите цени на горивата.

"В последните 3-4 месеца значително се подобри и графика на движение на влаковете. Закъсненията са сведени до минимум и това също допринася за по-големия интерес от страната на пътниците, които все по-често ни се доверяват“, посочи още Иванов.

Промяна в цените на билетите няма, такава не се предвижда и в близките месеци.

"Както всяка година, така и през тази, сме осигурили допълнителни вагони в почивните и празнични дни около Коледа и Нова година. Броят им е определен от предварително изготвени разчети на база на продадените вече билети“, обобщава Пламен Иванов, като призова тези, на които им предстои пътуване, да го планират възможно най-рано, за да се избегне хаоса с липса на места.

Той припомни и, че Националната железопътна компания предлага услуга за купуване на билети онлайн. В интернет пътниците могат да проверят и в реално време графика за движение на влаковете, както и за евентуални закъснения.

Луиза ТРАНЧЕВА