Нови спирки и промяна на маршрута на част от съществуващите градски и междуселищни автобусни линии влизат в сила от 1 юни. Това съобщиха от Общината. 

Промените предвиждат по-голяма свързаност и достъпност на селата Долно Българчево и Горно Лешко в община Благоевград. От следващия месец жителите на двете населени места ще могат ежедневно да пътуват от и до областния център с ново маршрутно разписание.  

Промените са факт след направено предложение от кмета Методи Байкушев, целящо да създаде по-голямо удобство за жителите на общината и бе прието на последната сесия на ОбС - Благоевград през април.

Нови спирки се обособяват при:

-"Парк хотел Бачиново“ (линия №3);

-"Пресевната“ (линия №3);

- "Супера“ и бл. № 9 в ж.к. "Еленово“ (линия №7);

- "Супера“ и бл. № 9 в ж.к. "Еленово“, ул. "Броди“ № 36“, ж.к. "Струмско-крайна“, ДСХ "Света Петка“ (линия № 10).

Измененията в маршрутните разписания по съществуващите междуселищни линии, част от общинската транспортна схема включват също автобусни линии Благоевград - Долно Българчево с начален час 06:00 ч. и 17:40 ч. от Автогара – Благоевград, която ще се изпълнява ежедневно;

Съгласно приетото предложение се въвежда ново маршрутно разписание за автобусна линия Благоевград - Долно Българчево с начален час 13:40 ч. от Автогара – Благоевград (ежедневно) и автобусна линия Благоевград - Горно Лешко с начален час 11:30 ч. от Автогара Благоевград (ежедневно).