Текущ ремонт на пътните настилки от уличната мрежа на Велико Търново и населените места от общината започва през пролетта. Това стана ясно на заседание на Областната комисия по безопасност на движението, съобщават за "Фокус“ от Областна администрация – Велико Търново. Планирани са още ремонти на тротоарите на ул. "Козлодуй“ и ул. "Ал. Бурмов“.

"На общинския път Велико Търново – село Беляковец ще бъде монтирана нова ограничителна система. Предстои ремонт на шест подлеза, възстановяване на хоризонталната и вертикална сигнализация в общинския център, обезопасяване и изграждане на общо 30 броя пешеходни пътеки. Два броя изкуствени неравности ще бъдат направени в село Шереметя, а във Велико Търново ще се работи по изграждане на кръговото кръстовище между ул. "Беляковско шосе“, бул. "България“, ул. "Полтава“ и т.н.“, обясняват от Областна администрация.

По време на комисията, по настояване на областния управител, бе поет ангажимент до края на месец май в село Самоводене да станат бъдат изградени повдигнати пешеходни пътеки, съгласно изработения от общината проект, който е одобрен от Областно пътно управление и Пътна полиция.

На срещата областният управител инж. Георги Гугучков апелира за по-строг контрол относно безопасността на движението. Той призова институциите да санкционира неправилно паркираните МПС-та в населените места и особено нарушителите, които масово спират по пешеходните пътеки.