Повдигнаха обвинение на мъжа, ранил двама младежи с нож в Кюстендил, съобщиха за "Фокус“ от Районна прокуратура – Кюстендил. Досъдебното производство е за извършено престъпление – нанасяна не средна телесна повреда.

Установено е, че  на обществено място – кръстовище в Кюстендил, образувано от улиците "Неофит Рилски“ и "Хан Крум“, е възникнало словесно спречкване между задържания мъж и четирима младежи.  Задържаният е извадил нож и е нанесъл два удара  с проникване в гръдната кухина на единия младеж, както и един удар, без проникване, на друг.  Останалите две лица не са били засегнати. Прободеният е настанен с опасност за живота в болнично заведение, а  другият младеж е оставен под наблюдение.

Извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното престъпление, а днес в Районен съд – Кюстендил е внесено искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Към момента се изяснява фактическата обстановка и се разпитват свидетели. Иззети са записи от камери за видеонаблюдение. Назначени са видео-техническа, химическа и съдебно-медицинска експертизи.