Две обвинения – за шофиране в нетрезво състояние и нанесени тежки материални щети се очаква да бъдат повдигнати на шофьора, който предизвика зрелищна катастрофа във Велико Търново късно снощи. Досъдебното производство по случая се води от Районна прокуратура – Велико Търново, поясни за "Фокус“ говорителят на институцията Тотко Тотев.

Най-сериозни щети са нанесени по склад на фирма за вендинг машини. Управителят Стефан Миланов обобщи, че е пострадала фасадата на помещението, има и унищожена стока. Единият от ударените от шофьора автомобили е на същата фирма. Другата кола е на частно лице.

"15 минути преди инцидента бях на мястото. Малко след  като се прирах от охранителната   фирма ми звъннаха, за да ми кажат, че в целия обект има аларма. Като дойдох на място разбрах, че нещата са сери news pic 2
© Фокус
озни. Шофьорът е карал с около 200 км/час. Километражът на автомобила му беше замръзнал на 175 км/час. Спирачен път има, той се вижда, но просто шофьорът е карал много бързо и не е могъл да спре“, обяснява още Миланов.

От МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ съобщават, че 36-годишният мъж е настанен за лечение с фрактура на лява ключица. Предстои му операция. Състоянието му е стабилно.

Луиза ТРАНЧЕВА