Три пътни произшествия са възникнали на територията на област Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил.  На главен път Е 79, при разклона за село Тополница, 30-годишна водачка на лек автомобил отнема предимство на насрещно движещ се друг лек автомобил, управляван от 51-годишен мъж. При сблъсъка са пострадали водачката и пътничка в другия автомобил – настанени са в дупнишка болница. Тестовете за употреба на алкохол на водачите са отрицателни.

На пътя Кюстендил – Гюешево е възникнало пътнотранспортно произшествие между лек автомобил "Ленд Ровър“ и насрещно движещ се друг автомобил, който е излязъл от пътното платно и се е спрял в канавка. Водачът е напуснал местопроизшествието. Няма пострадали при инцидента, нанесени са материални щети на автомобилите, тестът за употреба на алкохол на водача на роувъра е отрицателен.

Водач на електрически велосипед реализира пътно произшествие на улица "Гюешевско шосе“, настанен е в кюстендилската болница с травма на главата и счупени ребра. Тестът му за употреба на алкохол е отчел резултат 1.54 промила. Пострадалият е 66-годишен. По случаите са образувани досъдебни производства, уведомена е прокуратурата.