"Отворих шофьорската врата, за да махна мъжа, крадящ колата ми. Хванах го за якето, но той даде газ и 20/30 метра ме влачи по пътя. Имах чувството, че ще умра. Удряше ме по ръката, за да се отскубна и понеже бяхме близо до друга кола, си помислих, че ще се ударя и затова се пуснах", сподели пред Окръжен съд Пловдив Атакан Карагьоз при разпита по-рано днес.

Карагьоз е както пострадал, така и свидетел в процеса срещу Марио Илиев, който е обвинен, че е отнел противозаконно три леки автомобила и намиращите се в тях чужди вещи на обща стойност 95 923 лева, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

В момента Илиев изтърпява друго наказание в софийския затвор. Той не се признава за виновен и по тази причина процеса започна с разпит на свидетели и вещи лица. 

На днешното заседание най-сериозно пострадалия Атакан Карагьоз даде пълни подробности, как е стигнало до кражбата на автомобила му. 

"Отидох да платя заплатата на чистачка Бела. Излязох от колата, която беше запалена и ключът беше вътре. Отдалечих се на 1 метър от нея. Бях с гръб към колата, но чух, че някой затвори вратата й. Върнах се, отворих шофьорската врата, за да хвана крадеца. Сграбчих го за якето и се гледахме очи в очи. Той даде газ и 20/30 метра ме влачи по пътя. Краката ми се суркаха по улицата. Все още имам рани на двете колена. Имам и медицинско от болницата. Имах чувството, че ще умра. Удряше ме по ръката, за да се отскубна и понеже бяхме близо до друг автомобил, си помислих, че ще се ударя и затова се пуснах. Той продължи с колата, а аз бягах малко след него. Стигнах до един светофар и видях патрулка, качих се в нея и им казах, че колата ми е открадната и те поискаха документа ми."

Карагьоз разясни, че е видял Илиев още преди кражбата.

"Обикаляше около Пасата ми. Помислих си, че живее там на улицата. След това застана до дървото в близост. Беше с медицинска маска. После в колата пак беше с нея и даже беше вдигната."

Мъжът допълни, че е бил викан в полицията за разпознаване на Илиев. Той сподели пред съда, че колата му не е върната и не знае, какво се случва с нея.

"Върнаха ми само телефона, защото е бил хвърлен на другата улица и някой го е намерил там. Имах вещи в колата и пари и те не са ми върнати. В полицията ми казаха да не пиша парите, като изгубени, защото били само 500/600 лева."

Няколко полицейски служители, присъстващи като свидетели в процеса бяха заличени от съда. Премахната бе и жената с която Илиев, живее на семейни начела и има дете. Тя категорично отказа да даде обяснения. 

Припомняме, че според обвинението на 06.01.2023 г. Илиев е отнел лек автомобил "Фолксваген Пасат“.

Марио е бил с намерение противозаконно да ги присвои. За негово съжаление на мястото на престъплението заварил Карагьоз Атакан и се наложило да употреби сила спрямо него. Той потеглил с работещия лек автомобил и повлякъл Карагьоз Атакан, като го влачил около 5-10 метра, а след това го ударил по ръката отстрани на китката.

На 28 ноември 2022 година Илиев е откраднал автомобил "Фолксваген ЦЦ“. Управляващата го Мария Кощилякова го била спряла в двора на служебен паркинг. Там Марио е успял да свали номерата на колата и да избяга с нея, а по-късно са й били поставени номера от друг автомобил с марка "Инфинити".

На 19 декември 2022 г. пред куриерска фирма Марио Илиев пък е успял да открадне "Порше Кайен“, собственост на Никола Диев.

В този момент Диев е бил придружен от своето дете. След като е влязъл в офиса на куриера, Марио се промъкнал в колата и отпрашил на някъде с нея. Благодарение на GPS системата, вградена в колата, крадецът е бил локализиран, а автомобилът върнат на собственика.